Blåbärspaj (glutenfri)

Ingredienser : Blåbär, socker, ägg, färdiga smördegsplattor (finns att köpa i affären) och vaniljkräm.

Redskap : Kavel, gaffel, skål/bunke, sked, kniv, bakpensel och mindre skålar till äggen och sockret.

Övrigt : Ugn, plåt, en klocka som du sätter tiden på (om du har)


1. Börja med att kavla ut smördegsplattorna tills de blir tunna ( inte för tunt, då spricker de ). Om du vill ha små pajer kan du dela plattorna på mitten.




2. Lägg ut en klick med blåbär längs en kortsida ( inte för nära kanten ). Du kan lägga på mera blåbär om det får plats och om du vill.



        

Ungefär såhär mycket blåbär kan du ha                 
 i din paj .

3. Nu lägger du på socker på blåbärna. Du väljer själv hur mycket socker du vill ha beroende på sötheten.




4. Vispa ihop vaniljkrämen och sedan lägger du ut en klick på dina blåbär ( bestäm själv hur mycket du vill ha ).
   För er som inte vill ha vaniljkräm i så går det att göra utan.




5. Vik ihop pajen på mitten. Ta gaffeln och tryck längs kanterna ( se bild ).




Pensla på äggen på översidan och lägg sedan på lite socker innan du lägger in de i ugnen.



6. Lägg in pajerna i mitten av ugnen och sätt ugnen på 200 grader. Ställ klockan/mobilen på 10 min.

7. Nu är pajerna klara ! Ta ut de från ugnen och servera. Om det blir över vaniljkräm och blåbär kan du servera pajerna tillsammans med de. Om det blir pajer kvar kan du frysa in de.

Hoppas det smakar gott

Kram frida<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0